Daily new jobs

 

Van Verre: Pionieren en Vernieuwen

Share on social media:


Van Verre: Pionieren en Vernieuwen

Technologisch- en datagedreven reverse recruitment is de nieuwe manier van werken in de branche. ‘We wachten niet af tot een klant een vacature heeft’, vertelt Jordy Stravers, oprichter van SIRE Life Sciences. ‘Ik wil de recruitmentbranche verder technologisch vernieuwen en het stof eraf kloppen.’

 

Ben je ondernemer in hart en nieren?

‘Jazeker. Ik kom uit een ondernemersgezin en was daardoor goed bekend met de nadelen, maar zeker ook de voordelen. Op Nyenrode heb ik een scholarship gewonnen door een stuk te schrijven over ondernemen, mijn jaar was het jaar van Ondernemen op Nyenrode. Ik wilde niet meteen gaan ondernemen, maar eerst elders nog leren. Retail was niets voor mij en een grote corporate multinational ook niet. Ik ging werken bij SThree, een snelgroeiend bedrijf dat net naar de beurs was gegaan. Ik werd al snel leidinggevende en maakte in hoog tempo carrière, maar de processen gingen me te langzaam, dus toen heb ik samen met een collega de sprong in het diepe gewaagd. Ouders en vrienden verklaarden me voor gek, gezien mijn comfortabele positie bij mijn vorige werkgever maar het was het juiste moment. SIRE richt zich op heel specialistische functies binnen de Life Science-branche, we zitten met ons businessmodel in de long tail. Het gaat om functies waarvan veel mensen nog nooit hebben gehoord, bijvoorbeeld Pharmacovigilancespecialisten. We wachten niet af tot een klant een vacature heeft, maar brengen deze en andere specialisten vooraf Europawijd gedetailleerd in kaart, we weten praktisch alles van ze. Dat is een nieuwe manier van werken in de recruitmentbranche, we noemen het zelf technologischen datagedreven reverse recruitment.

 

Wat zul je nooit meer doen in je bedrijf?

‘Hopen dat iets wel goed komt. Je moet vertrouwen hebben in mensen en als iets niet goed loopt, geef ik het altijd nog een kans. Maar je moet tijdig durven te beslissen om te stoppen, of dat nu met een medewerker, proces of leverancier is.’

 

Waar word je blij van?

‘Van klanten die terugkomen. Het gaat me niet zozeer om meer klanten maar om meer business bij bestaande klanten. Ik word ook blij van technologische vernieuwing, dat zit bij SIRE in het DNA. We hebben bijvoorbeeld een team met developers die vele processen volledig hebben geautomatiseerd en we analyseren constant big data waardoor we goed onderbouwd bij een klant komen. Onlangs hebben we een systeem in gebruik genomen waarmee veel voorkomende handelingen vier seconden sneller worden uitgevoerd, dat scheelt enorm op jaarbasis. We zien onze service als een productieproces, we proberen ieder stuk te automatiseren en te versnellen. En ik word blij van pionieren en dingen anders doen dan de rest.

 

Wat was de toegevoegde waarde van Nyenrode?

‘Ik kwam van het HBO waar een zesjes-cultuur heerste. Op Nyenrode ging binnen een week een knop om, middelmatig functioneren was ineens niet stoer meer. Je leert dat je veel kunt bereiken met hard werken en ergens voor gaan. Ik probeer dat nu in mijn bedrijf toe te passen.

 

Hoe maak je gebruik van het alumninetwerk?

‘Ten eerste heb ik mijn nieuwe bedrijf Jobsinlifesciences.com opgezet met een jaargenoot, Jamie Kleijne (20060071). Jamie heeft net als ik een “can do”-mentaliteit, dat schakelt makkelijk. Als Nyenrodiaan heb je al snel een opening bij andere Nyenrodianen. Business is uiteindelijk toch gunnen. Bovendien weten Nyenrodianen wat ze qua inzet en kwaliteit kunnen verwachten van een andere Nyenrodiaan.

 

Wat zijn je ambities?

‘We transformeren van een recruitmentbedrijf naar een internetbedrijf in recruitment. Ik wil ons concept verder internationaal uitbouwen in Duitsland, Zwitserland, Scandinavië en vervolgens de rest van Europa. Ook wil ik de recruitmentbranche verder technologisch vernieuwen en het stof eraf kloppen.’
 

SIRE Life Sciences richt zich op recruitment & executive search binnen de Europese Life Scienceindustrie. SIRE biedt een op maat gemaakte Europese dienst aan voor zowel vast als tijdelijk personeel. Het team van SIRE Life Sciences bestaat uit ongeveer zestig zeer ervaren Recruitment Strategists op het gebied van recruitment, executive search en retentie in o.a. Farmacie, Biotechnologie, Medical Devices en Levensmiddelen.

 

Contact

SIRE Life Sciences B.V.

Mondriaan Tower
Amstelplein 52, 25th floor
1096 BC Amsterdam
+31 (0) 20 658 9800

SIRE Life Sciences Deutschland GmbH

Fünf Höfe
Theatinerstraße 11
80333 München
+49 (0) 89 3803 8966

SIRE Life Sciences UK

702 Howard House Dolphin Square
SW1V3PQ London
+44 7307 179882

SIRE Staffing Solutions B.V.

Keizersgracht 440A
1016 GD Amsterdam
+31 (0) 20 658 9804

SIRE Life Sciences Consultancy B.V.

Wetenschapsstraat 14B
1040 Bruxelles
+32 (0) 2 588 1277